Torsdag.. eller är det fredag?

Jag är vimsig. Som vanligt. Har noll koll på vilken dag det är. Jag tror det är torsdag. Hihi :)

Skulle dragit till veterinären med lilla Armani i´morn, han har hostat alldeles för länge nu.. Men min skjuts (jag som aldrig tar tag i körkortet, SKÄRPNING ANDRÈA!.. och bussar existerar inte här på landet) ligger med 39 graders feber, alltså min mamma. Så får åka in i nästa vecka istället. Han klarar sig, han är inte sjuk, bara hostig. Min lilla plutt. Måste bli frisk så han kan springa fort, fort igen som han så duktig kan göra. :) Han får inte motionera så länge han har hosta har jag fått strikta order om. Btw, sett nya 3-reklamen? Den knäcker ;) Vinthundar rules.

Det blir aldrig dag idag känns det som, genomgrått och blött ute. Kunde åtminstone vara ett par minusgrader, så man slipper blasket! Gnäll, gnäll..

Åh, vad sur man kan bli! Läste på Aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/helsingborg/article1347475.ab) (usch, nu gör jag reklam för den hemska tidningen.....) om en snubbe som riskerar att få sparken p.g.a sin hårfärd. För att hans chef tyckte han såg "ovårdad" ut. Vart är världen påväg? Tillbaka till 50-talet..? Dom med "normalt" färgat hår får åka i egna bussar, medans dom som ser "ovårdade" ut får åka i andra. Kan slå vad om att chefen var en äcklig gammal man, med förskräcklig comb-over, i en sliten gammal kostym han hade på sin systers bröllop, 1992...... Okej, en väldigt dum fördom. Men jag kunde inte låta bli. Jag har också samma röda nyans i håret! Superfint ju. Eller okej, den har tonat bort.. Nu är den mer.. Eh.. morotsröd? Eller, jo. Brons kanske. Måste beställa ny tid och göra om. Min frisör är bäst i världen. Me like this colour, me like it a lot.
image41

Nu ska jag och mitt hår fixa thé och kolla på världens bästa film, Dum och Dummare.
"Pete's dead! His head fell off! Yeah.. He was pretty old.." Klassiker man kör med allt för ofta.. Hihi. :)
Fast inte lika ofta som THIS IS SPARTA!!

Hare bäst, no protest.


Whoo Whoo

Nu är det verkligen ett tag sen jag bloggade om ingenting, som alla andra gånger.. Hihi. :)
Är trötter idag. Somnade vid sex-sju imorse, och gick upp vid elva. I need to sleeeeeeep!



Såg på en riktigt rolig och grym film häromdagen, Hairspray. När jag satte mig ner i soffan så hade jag inga som helst förväntningar. Finns inte en chans att en musikal gjord 2007 kan vara i samma klass som Grease och Grease 2. Och speciellt inte en remake från en musikal som var populär på 80-talet. (Hairspray orginalet med Ricki Lake). MEN TJENA VAD FEL JAG HADE!! Jag skrattade mig igenom hela filmen och diggade med till musiken. :) Hur bra som helst!! Go Nikki Blonsky aka Tracy Turnblad! En 18-årig tjej som gör dundersuccé, you go girl! :) Var t.o.m så att jag, Andréa, gillade Zac Efron (supernörden från superhemska filmen High School Musical som jag drömmer mardrömmar om än idag...) i rollen som slisken Link som förvandlas till en snuttunge som faller för Tracy i slutet av filmen.

Zac Efron "Link Larkin" & Nikki Blonsky "Tracy Turnblad"
image38

 
Mina absoluta favoriter från Grease-filmerna, John Travolta och Michelle Pfeiffer var grymma som vanligt. :) John Travolta som Tracy's mamma, do I need to say more.. *asg*. Och Queen Latifah blir man bara mer och mer impad av ju mer den människan gör. Gosh vilken RÖST hon har! Underbar. Man får gåshud in till benet.

Michelle Pfeiffer "Velma Von Tussel"
image39

John Travolta "Edna Turnblad"
image40


Christopher Walken
, bra som alltid.
Amanda Bynes, första filmen jag sett med henne. Hon var ruskigt rolig.
Elijah Kelley, helt sjukt om inte han blir superstor skådis efter sin instats i filmen.

Okej, nog om den nu.. Men den var sjukt rolig. :)



På måndag blir det att dra iväg till lilla mormor och göra pepparkakshus med min bror och hans flickvän! Superkul. Ett annat år hade min bror sönder hela pepparkakshuset när vi precis hade fått ihop det, så vi använde lim. Haha. Vem äter upp det när det stått så länge efter jul ändå.. ;)

Hm, har inget mer roligt att berätta. Är för trött i bollen helt enkelt! :) Det kalla, gråmulna vädret gör det inte bättre.. Brr!!

Take care!

"Apologize" och "Boats & Birds"

Halloj! :)

Idag har jag ont i halsen. Väldigt ont i halsen faktiskt. Inge roligt. Men äsch! Är väl bara en förkylning på g eller liknande. Och just idag var jag såklart tvungen att göra en cover av den där låten alla pratar om.. Apologize med Bad Republic. Alla har tjatat på mig att jag måste göra den, så jag tänkte what the hell och lyssnade på den på YouTube, satte mig vid pianot och försökte klura ut den. Gick efter ett par gånger. Har inte hört hela orginalet än dock, så är nog lite fel här och där.. Men det är jag, kan aldrig göra en cover precis som den är. Blir för tråkigt och omusikaliskt.. Vill göra min egen grej av låten. Sången är ju.. eh.. ingen kommentar. Ont i halsen säger jag bara. Kan inte ta i.. AAAAAAAAH!  Och jag som aldrig spelar piano, är verkligen ingen pianist.. Har skitsvårt för att spela och sjunga samtidigt. Shit pommes.. Tacka vet jag gitarr!! :) Ska spela in den lite bättre med bättre vokalist (haha) nästa gång jag orkar. Detta får duga sålänge..

Okej, alla som har "tjatat", varsegod:





Fick precis en låt med mig skickad över msn också som jag hade glömt bort.
En cover av Gregory and The Hawks - Boats & Birds.
Lägger upp den med ifall nån är intresserad av att höra!


Take me to that place that I call home

Jag vet... Video of the week var det. Men jag kan inte hjälpa det.. Denna låt bara måste upp på min blogg just nu. Green Day var verkligen underbart grymma tidigt 90-tal. Denna låten gör mig alltid lika sentimental när man tar fram elguran och rockar :) I'm inlove with it, that's it. Gör mig glad, ledsen, berörd och allt på en gång. Ska åka till Christie Road nångång i mitt liv och bara sitta och fundera. Japp, det ska jag göra..


Am I retarded or am I just overjoyed?

Torsdag idag. Har varit en seg-dag. Har bara sovit känns det som. Fast det är skönt ibland det med. Men man blir så underaktiverad. Gaah!



Var och tog blodprov imorse. Igen... Undra hur många gånger man gjort det i sitt liv egentligen.. Börjar kännas som en vardaglig vana att åka och ta blodprov och vänta på svar. Senaste gången jag var på U.S i Linköping och tog blodprov på labbet (som för övrigt har världens underbaraste personal), höll jag på att garva ihjäl mig. FYRA personer försökte ta blodprov på mig. FYRA! Hallå? :) Jag hade hål överallt, superroligt! :) Tur att man inte är rädd.. Mina jäkla ådror är så tunna och ligger så djupt, är EXTREMT sällen dom lyckas hitta nåt.. Iallafall. Första personen försökte tills hon blev svettig, sa halvt i panik: -Jag måste ha nåt.. och sprang ut till fikarummet. Nästa person kom in. -Hej! Är du jobbig? sa hon och skrattade. -Ja, självklart. svarade jag och hon försökte på andra armen till även hon gav upp. Tredje personen kom in, hon vågade inte ens försöka, utan tog ett av proverna i fingrarna istället. Men eftersom dom behövde 3 andra, hämta dom en fjärde person som var på lunch. En väldigt humoristisk amerikanska, som efter många "God damn it.." och "For christ's sake.." lyckades hitta en bra ådra i min handled.

Jag gick till min bästis, farmor, som fyllde år den dagen och hade 5 hål i ena armvecket, 6 i det andra, 1 i ena handen på ovansidan, 2 i den andra och självklart handleden. Fingrarna är inte inräknade där.. Folk trodde nog jag hade svåra problem med droger när jag gick därifrån. Jag hade kul iallafall! =) Men var förbannat yr, gick och lulla runt. Fick en känsla av äckelscenen i Saw 2, när Amanda blir nerslängd i hålet fyllt med sprutor. Isch..



Armani börjar bli superduktig på fot! Går precis tätt intill mitt ben och glor som tusan på mig, och sätter sig direkt så fort jag stannar. MEN, bara inomhus... Ute är han en liten spellevink. Går helt konstigt. På snedden och framför och bakåt och huller om buller. :) Men det ska tränas, tränas, tränas bort.

Han har iallafall kommit på att snön är ASBALLT!

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!
image35

Get out of the waaaaaay!!
image36

Huh..?! Sa du nåt? Jag bara... eh... lekte lite...
image37



Åh, såg precis att Day After Tomorrow  går ikväll. (Jäkla farsan som snor den DVD:n för mig hela tiden.) Emmy Rossum.. Så underbar människa!! Hennes skiva hon gett ut är nog grymt bra. Hennes singel, Slow Me Down, är fantastisk. Väldigt annorlunda. Verkligen en sån skiva man sätter på när man bara ska slappna av.. Dennis Quaid är med i filmen också ju. Han är ju superb som Jerry Lee Lewis i Great Balls Of Fire!  Fan bättre än Mr. Lewis himself. :) Nä... Inte riktigt. Men nästan... Hm, måste nog se The Phantom Of The Opera sen ikväll efter Day After Tomorrow. Värsta Emmy Rossum-kvällen! Och så en daglig dos av Gerard Butler.. Yummy ;)

Nog för idag! Jag ska ta och städa lite, sen är det kört för vovve-gänget. Dom ska duscha hela högen efter kvällspromenaden. Snacka om att jag ska bädda in dom i duntäcke framför vedbrasan när dom duschat.. Tycker likea synd om dom varje gång.. Men dom måste också bli rena. :)

Ciao!

Video of the week

Jag hittade den roligaste videon jag sett på oerhört länge på YouTube. Jag garvade tills jag tjöt.. Och så kollade jag 10 gånger till. (Antagligen ännu ett bevis på min dåliga humor..)
Så då funderade jag på att ha video of the week! ROLIGT VA?! =) (Är inte YouTube underbart? ;))

Okej!! Let's do this shit!


Video of the week: (hm, vad är det för vecka..?)
Man måste ha sett 300. Det finns två till klipp med samma tema, men ingen är som den första delen.  Ni som känner mig vet att jag överanvänder orden "This is Sparta", kommer nog inte bli bättre efter denna video...

Tre ord; bananen är bäst.

Ok, here we go:



Snö!!

Förstå! Det är SNÖ på marken!
Fast än så länge enbart jobbig snö.. Bara roligt när det är så pass mycket snö så man kan ha snöbollskrig och åka pulka. Nu när man har en helt galen valp måste det vara EXTRA roligt att leka i stora snöhögar. Wii!
Snälla, låt mig aldrig växa upp..



image28


Åh, på tal om Wii. Jag måste nog ta och köpa mig en Nintendo Wii.
Så jäkla roligt! Man blir ju besatt. Swish, swish! Jag äger på
Rayman Raving Rabbits när man ska flyga iväg med Super-kaninen! :)
image29
Ett spel HELT i min smak.









Yay, var på Queen - Another Kind Of Magic i fredags med Sandra. Underbar show! Och Andréa smälte när David Shannon sprang ut i sina små solglasögon! :) Helt GRYM sångare. Jenna Lee James, Anders Ekborg och Jodie Jacobs var med också. Jodie och David var nog dom enda som fick in den riktiga rock-känslan i Queen-låtarna. Anders och Jenna fick det att låta lite VÄL mycket musikal.. Bäst var iallafall "I'm going slightly mad", "Who wants to live forever?" och självklart  "We are the champions". Finns det nån grymmare "allsångs"låt?! Haha!

Lite bilder jag tog under showen:

(Jodie, Anders, Jenna, David.)
   

Och två små filmsnuttar:



Oehört snyggt filmat när man sitter och diggar ,huh? Jaja..




Nu ska jag ta och avsluta denna blogg för idag!

Min bror och hans flickvän, plus min momor och hennes *host* manliga vän (man får inte säga annat) kommer på middag snart. Blir älgkött, yummy! :) Jag som inte käkar kött speciellt ofta.. Men vilt är bra! Dom har inte stått i något stackars bås och haft dödsångest..

Smell you later! ;)


Aaaah!





Nya bilder på gullungen! (4/11 -07)

Bus på tomten.

image18


image19

                                                                                                Tröttis efter långpromenad!
image25


Armani och jag har tränat på att lägga en leksak i en låda idag, igen. Det börjar gå in för honom vad han ska göra! :) Men bara när klickern och godis är framme. I annat fall vägrar han. Han är smart. ;)

Han är så söt när han spelar piano. Måste lägga upp en video på det.. Han står och trampar och trampar och trampar på tangenterna när man frågar om han kan spela. Och när man säger "Var är svansen?". Han snurrar runt som en idiot. Han börjar även förstå skillnaden på "Nudda med tassen" och "Nudda med nosen". Förut har han nuddat saken han ska röra vid både med nosen och tassen. Roligt är det iallafall att träna cirkuskonster med honom. Han är oerhört lätt att lära nya tricks. Man han är aningen för liten för att tända lampan än, han når inte riktigt upp på något sätt, hihi. :) Men han har förstått vad han ska göra iallafall! Och kul tycker han att det är! Shit, vad han skäller av glädje. Han låter och gnäller och puttar på en hela tiden när man tar fram klickern och ett par godisbitar. :) Får se om jag ska låta honom springa Whippet-race nångång, eller kanske Lure Coursing. Skulle vara lite coolt att se hur snabb han är. Dom är sjukt snabba.. Greyhounden kommer upp i 70 km/h, Whippeten 65km/h. Ganska imponerande eller vad?! Man ser bara en liten skugga svischa förbi på tomten ibland när Armani sätter fart, och han är knappt 6 månader.. :)

Två bilder till.. ;)

image26

image27

Nu får det vara nog med Armani-bilder för idag!



Tänkte även dela med mig av lite natur-bilder jag tagit nu i höst.

image20

image21

image22

image23

image24

Hope you like 'em!!
Blev mycket bilder. Men finns väl alltid nån som uppskattar det!

Hare och kanin! :)

Nytapetserat!

Tapeterna i köket är klara! Wiii! :) Nya bordet är uppsatt också. Tack och lov att träbordet är borta..
Ingen superbild direkt. Men What the hey..

image15


Armani var tvungen att provsitta såklart! :) Kolla in tassen.. Tigger medans det lagas mat ;)

image16

Får bli kortis-uppdatering idag.
Ciao!!

Woohoo!

Köket börjar äntligen ta form!
Kaklet är färdigt nu oxå. Vi ändrade oss i sista sekund. Tur det, för det nya blev mycket snyggare! :) Egentligen hatar jag vitt i kök. Hatar vitt överhuvudtaget. Alla människor har vitt hemma hos sig, man kan ju bli tokig. Sjukhus-färgen anfaller!!! Aaaaaaah! Men på kakel är det fräscht! :)

image13

Nu är det bara fläkten, hällen och nya tvättmaskinen som ska in..
Sen är det bara att rock'n'rolla!! (Jag som suger på att laga mat.. Det blir skitbra.)

Har varit duktig och räfsat ihop alla fallna löv på tomten. Men dom super-perfekta *host, host* lövhögarna höll inte i sig länge! Det var mycket roligare att hoppa och skutta runt i dom.. Både för mig och lilla Armani ;) hihi. Varför är det så roligt med löv..? Det är SUPERKUL!

Åh, mammis ena lilla naken-vovve måste vara med på bloggen. Han är så supersöt när han solar, gammelgubben. :) Blir 14 år nästa gång han fyller år! Men lika pigg och glad är han för det!

image14

Slut for now! Ciao!

RSS 2.0