What a holiday!

Nåja, den är väl inte riktigt slut ännu.. Men det som varit har varit superbra! En mycket bra Jul 2007. :) Dock lite konstig med tanke på att jag verkligen inte julhandlat någonting knappt. Men ordnade iallafall ett par presenter till varje familjemedlem! Ska fixa något mer nu när jag är friskare. :)

Jag gav min mamma, som jag skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle ge, en Soda Stream. -Nä, lägg AV!! lät det när hon tog upp paketet. Och sen julafton har den använts 2-3 gånger per dag.. Så den passade nog väldigt bra.
Farsan fick en Whiskey, och en Cognac. Det gillar han. Plus att han fick två skivor, Kent - Tillbaka till Samtiden och Cyndi Lauper - The Body Acoustic. Så nu kan han sjunka ner i soffan med ett glas och avnjuta god musik.
Min bror fick en tröja från H&M och en Boss-deo. Och min syster fick presentkort på H&M (shopaholic som hon är, totalt anti mot vad jag är...) så hon kan köpa vad hon vill plus lite annat smått o gott.

Vad fick jag då?
Jag fick många paket fastän vi sagt att vi inte skulle ha några julklappar i år! :)
Några av dom finns nedan:

     

Fr. v: En ursnygg mixer, ett par jättecoola mysstrumpor, en underbar bok om voffingar, en jättefin necessär och en "skräckbox" med hela TOLV skräckfilmer! (Verkligen något för Andréa!! Woohoo!!).

Dagen innan Julafton var familjen i min fars lägenhet och firade med farmor och farfar. Underbara personer!

Farmor och farfar gullar med Armani, och JA, jag erkänner!! Min farfar är The Real Santa! Det är sant!!
 

Farsans lilla ål Ål-iver (eller lilla.. Han har vuxit och blivit en stor pojke=) ) ville också vara med på kort!


På själva Julafton var familjen hos mormor, som alltid! Vi åt julbord, öppnade julklappar och satt framför Kalle Anka och skrattade. Ingen jul utan Kalle. Över min döda kropp!

Armani kunde efter mycket om och men äntligen lära sig öppna paket! Hans första jul var en succé för honom. =)
Chip låg under matbordet mestadels av tiden och lilla Lilleman satt i soffan och tiggde julgodis! Du ska vara en nakenhund plutten! Ingen hårboll som du faktiskt är! :) Sötis. 

  



Såg 1 av dom 12 äckel-filmerna som var med i skräckboxen på julaftonsnatten, jag var tvungen.. ;) Och det ångrar jag rejält efter all julmat! Satt med öppen mun och ögonen rakt på tv:n från början till slut genom filmen.

Dumplings
heter den.

Jag har hört talas om den förut, och att den är förbjuden i vissa länder p.g.a dess innehåll.. Och det förstår jag. Den var definitivt inte äcklig på ett "hoppa-fram-bakom-gardinen"-vis, tvärtom, den var väldigt lugn och harmonisk hela tiden. Men den var rent av vidrigt fruktansvärd. Nåt bland det värsta jag sett. Men samtidigt blev jag väldigt fascinerad av hur vacker filmen var. Scenerna är så oerhört snyggt filmade.

image59


image60

Det handlar om en f.d skådespelerska som vill förbli ung. Hon har hört talas om "Tant Mei" (bilden). (Spelad av Bai Ling, så underbart grym skådis!!) En f.d exceptionell gynekolog/läkare som tillverkar speciella "dumplings". (Degknyten på svenska, en populär maträtt i Kina.) Dessa degknyten har ett extremt (Då menar jag extremt... Tänk på vad maträtter i Kina vanligen innehåller. Och detta är en skräck-film från Kina.) innehåll som gör att kvinnor behåller sin skönhet/ungdom.



image58Redan första scenen fick mig att få kväljningar, innan man visste vad det var, och jag är absolut inte känslig när det gäller filmer. Men trots allt negativt, så blev jag väldigt fascinerad av hur vacker filmen var. Alla scener är fruktansvärt snyggt filmade, färgnyanser och ljus är helt underbara. Och Bai Lings karaktär, hur vedervärdig hon än må vara, blir mer och mer intressant under filmens gång. MEN, det finns dock en grej som förstörde hela filmen när jag sett klart den.. Jag hade förstått vad degknytena innehåll när jag blott var 20 minuter inne i filmen. Och filmen slutar med att man får reda på vad det egentligen är. Det förstörde skräck-känslan. Man satt mer och var förtvivlad, äcklad, spyfärdig och fascinerad resterande timmen istället för att desperat vilja veta vad det var i.

image62

Det finns en kortare version, även den var med i boxen. Den har tydligen ett annat slut, äckligare än den längre versionens slut, så tänkte ta och se den ikväll, bara för att... Varför utsätter man sig för sådant? Ja, jag är knäpp. Men fan inte knäppare än dom som gjort filmen! ;)



Nu tror jag att jag måste ta och sluta att skriva innan detta blir alldeles för långt! :)
Hare gött hörröni, och GOD JUL! (i efterskott.. ;))

Två dagar kvar, två dagar kvar...

Idag är det lördag. Och enbart TVÅ dagar kvar till Julafton! Weehoo!

'


Haha. Jag gjorde en video igår, en dålig en.. Längesen nu. Brukade göra massor, massor, massor med videor av olika slag för i tiden.

Iallafall, så lekte Chip och Armani med ett tuggben (Lilleman var hos mormor som jag skrev i förra inlägger..). Så jag filmade och lekte att dom hade VÄRLDENS uppgörelse! (Bara för att det skulle hända nåt...) Armani fick in en grym fint! =) Min duktiga lilla valp. Han är smart.





Herregud, undrade vad som pågick under skrivbordet... Chip gömmer sig där under för Armani har störd-ryck.

"Störd-ryck innebär att en hund, vanligtvis en valp i slyngelåldern, springer omkring konstant och bara är allmänt irriterande och uppkäftig. Det förekommer ofta olika slags ljud, som höga och låga skall i olika varianter, enbart för att det är kul att låta. Dessa störd-ryck håller i sig från 2 minuter och, i vissa fall, upp till 2 timmar och beror oftast på att invividen är övertrött och inte vill sova.
Det är vanligt att hunden, eller människan i vissa fall som ex. Andréa:or, lägger sig rakt ner på golvet och somnar på en gång efter en stunds ryck. Hysteriutbrott är vanligt förekommande hos ägaren.

Ett kort smakprov av ett svårt fall av störd-ryck finns nedan:



Biverkningar inomhus

Väldigt vanliga: Plötsligt försvinnande av skor, strumpor, BH:ar, mobiltelefoner o dyl. Nerfallna julgranar och lampor. Sönderslagna krukor. Söndertuggade pennor, matskålar och termometrar. Blåmärken på ägaren efter snubblande av den omkring-springande hunden.

Biverkningar utomhus

Väldigt vanliga: Djupa gropar i marken. Sönderbitna rosbuskar. Trasiga trädgårdshandskar. Utspridning av minimala pappersbitar, träbitar, skor o dyl."


 
Bara uppdatering med vovvarna idag, hehe :) Ska ta och tända alla ljusstakar och belysningen ute nu, är bäcksvart här. Fast det är mys det med, så kanske skiter i att tända... ;)

Hare o kanin!

Huh?!

Tjo alla glada människor!

Jag förstår inte... Jag är fortfarande sjuk. Mina små hjärnceller som finns i mitt huvud har plötsligt förvandlats till milk-shake därinne tror jag. Eller brain-shake kanske låter bättre? Och det är ynka fyra dagar kvar till Julafton! FYRA! Och jag har inte inhandlat EN ENDA JULKLAPP! Vad ond jag är... Jag kommer nog inte få några julklappar tillbaka. Måste försöka ta mig till nån affär snart utan att hosta massa slem på alla människorna som jag kommer möta, haha. Ska i vilket fall som helst köpa en Soda Stream till min mor (Det törs jag skriva här, hon är inte så haj på datorer) så hon kan vara lite snällare mot miljön. Hon dricker väldigt mycket Ramlösa. Icke bra för miljön, mamma... Så det blir att göra eget! Superbra! Jag ska köpa en med smaksättning Citron/Lime så jag kan ha nytta av den också, muhaha! :) Btw, vilken skillnad det är på Ramlösa och Loka! Loka är snuskigt äckligt. Smakar kemikalier. Ramlösa rular! Kaktus eller den där.. hm.. granatäpple tror jag det är? är ju superba! Nog reklam för Ramlösa.

Armani ligger och gullar med Chip i sängen just nu. Dom ligger ihop som en liten boll och tycker livet är helbra under täcket! Aladdin (aka Lilleman eftersom Aladdin verkligen är ett hemskt namn på en hund) är hos mormor idag. Där gillar han att vara, och bli rejält bortskämd. Sitta på bordet och titta ut på alla snygga hundra som går förbi och bli serverad köttbullar och leverpastej på silverfat. Han skulle RULLA ut från dörren om mormor hade honom i 2 veckor... "Men dom ser ju så hungriga ut. Får dom nåt?". Det är det enda mormor säger när man är där med vovvarna. :) Säger man ja, blir det köttbullar med sås i en tallrik. En potion nog för en grand danois eller irländsk varghund kan tilläggas. Säger man nej, blir det ändå köttbullar som hon slänger åt dom då och då när hon tror att ingen ser. Blir att passa på henne ordentligt på Julafton (familjen firar alltid tillsammans hos min mormor) så hon inte förgöder voffarna. Hjälp..

image50

Wii!! Julafton!! Julafton! JULAFTON!!
Det är verkligen något speciellt med julafton. Det är något magiskt. Så fort man vaknar på morgonen vaknar man med ett leende och så håller det leendet i sig hela dagen till man går o lägger sig. Så ligger man och ler när man sover också. Iallafall jag.

image51



Nu ska jag gå och dricka ingefärs-té och drömma mig bort till julafton. Ska nog ta och starta igång en film också. En Vampyrs Bekännelse var längesen jag såg... Den får det bli.

Ha det bäst!

*host host* Observera fin julgran. Tihi :)

Hey ho, let's go..

Eller nåt sånt. Jag är sjuk, fortfarande.. Börjar bli trött på det. Snart 3 veckor av konstant hostande och sängliggandes. Jag är UTTRÅKAD! Gnäll, gnäll.. Jag ska sluta :) Hihi.

Fredag idag. Kändes skumt att det inte var något Idol ikväll. Har konstaterat att det verkligen är ett stort skit-program.. Är väldigt glad över att Marie vann över Amanda iallafall. Amanda verkar hur grym som helst, men what's with the attitude lady..?! Gosh.. Daniel skulle ha vunnit, LÄTT bästa artisten av alla som var med i år. Bästa som varit med något år av Idol, snarare.. Så grym kontroll på sin röst. När han sjöng The Scientist av Coldplay får bli veckans video! :) Får flashbackar av när min kära syster och Daniel skuttade runt på scenen med några till personer när dom var i tonåren och sjöng exempelvis en låt som heter Coola Hundar. Måste ta och hitta den gamla låten... Väldigt rolig! Haha.

Åter till The Scientist, gåshuds-varning:





image48

Armani lirade lite på elguran idag.
Tror han försökte vara cool och spela Pet Sematary med The Ramones efter att vi sett den filmen för ett par dagar sen, Jurtjyrkogården (stavade jag rätt nu enligt filmen?). Har aldrig förstått meningen med att det ska vara "fel"-stavat? Help me.. :)

Grymt äcklig film iallafall!! Alla skräckfilmer med små barn som springer omkring och mördar folk är äckligare än mycket annat.. Iiiiik!


Blir en kortis uppdatering idag, om absolut nãda piñata. Haha, snygg spanska, ey? Måste pigga på mig snart, har inte inhandlat en endaste liten julklapp till NÅGON ännu, och det är redan 14:e december idag! 15:e om exakt 55 minuter.. Jag känner hur paniken kommer, aaah! Julafton är så mysigt så det är inte sant! Hörde att det inte skulle bli någon snö i år till jul.. Men hoppas, hoppas, hoppas vädersnubbarna har fel, som nästan alltid! :) Armani måste ju få en riktig julafton när han firar det för första gången! Alla hundar i familjen får i princip alltid flest paket.. Chip, morsans äldsta lille vovve är expert på att ta upp julklappar. Förra året hade han rivit upp hälften av alla klappar som låg under julgranen under kvällen/natten när ingen såg honom.. Han såg ju verkligen inte skyldig ut när han kom ut med svansen viftandes som aldrig förr och papper och snöre i det lilla håret han har på huvudet, närå! Inte alls..

Sov gott!


Äntligen!

Hej allihop!

Oj, nästan en vecka sedan jag bloggade. Är nog mer än en vecka nu när jag tänker efter.. Hm. Får skylla på att jag är sjuk. Har varit det sen i torsdags förra veckan, fredag idag. Måste nog traska till doktorn snart.. Blä, är så trött på läkare, så att åka för att man är "vanligt" sjuk känns ännu värre.. Har feber och hostar tills jag spyr. Har inte sovit nånting, kan inte ligga ner, då kvävs jag av allt slem (iiiiiik!). Så det blir att sitta upp hela nätterna under två duntäcken, drickandes varmt ingefärs-té med en gullig valp i knät (under täcket förstås! Han är ju Whippet!) framför massa gamla filmer jag dragit fram ur garderoben. Gamla VHS, kan du tänka dig. :)



image44


Hittade en film jag spelat in för oerhört längesedan, nämligen Nell med Jodie Foster. Så underbar film... Den är så hemsk egentligen, men så fruktansvärt vacker. Det är en av få filmer jag aldrig kan hålla tårarna borta ifrån. Gråter så det bränner på kinderna. Slutscenen, när hon visar barnet "Missa Chickabee"-visan och börjar gråta av glädje, den är så fin så man blir tokig. Det jag aldrig förstått är om den är verklighetsbaserad, eller om det är ren film? Grym är den iallafall..'
image45















OCH JA!!
Jag har äntligen tagit mig i kragen och designat min blogg så den blir mer personlig, mer "mig". Den är nog inte riktigt klar ännu, men det får duga sålänge! Jag har mitt älskade körsbärsträd i bakgrunden nu iallafall, hihi. :) Tog bilden för 2 år sen nu ungefär... Me like it a lot.

Nu står Armani och nyper i mina byxor, han tycker jag är skittråkig som sitter här. Klockan är snart 02.30, så vi ska nog starta "video of the night", haha. Får se vad vi ska kolla på idag.

Och mjo.. Angående mitt projekt "Video of the week" som har gått lite sisådär... Kanske ska ta och skrinlägga det. ;)

Til' next time, take care ;)


RSS 2.0