Whippet, världens roligaste hund?

Japp. Helt klart enligt mig. Små clowner! :)

Såhär roligt hade jag och Armani när vi var på hans allra första Whippet-race träning!
Han var G R Y M ! ! ! Han älskade det från första stunden. En riktigt naturbegåvning. Han fick massor beröm av folket där, vilket var oerhört roligt! Och det bästa av allt: Han fick träffa sin pappis och sin uppfödare! Mammis löpte, så hon kunde tyvärr inte närvara, men det får bli en annan gång!



Även att det var väldigt mycket intryck för honom blev han väääldigt glad när han fick pussas med pappa en stund.
Jag tror det var ömsesidigt! ;)



Fin pappa, fin son :)









...

Världens vackraste par? Definitivt... :)


Tjollahopp!

Wow! Nu är det verkligen rekordlängesedan jag loggade in här... Det måste vara det. Och jag fick vänta en stund också, för att bloggen bytt plats eller nåt sånt. Bla bla. =)

Det är kallt ute! Vart har värmen tagit vägen?! Ett litet break ifrån den gör ingenting.. Men bara den kommer tillbaka nu till Midsommar! Jag firar alltid midsommar med min mor och far (som fortfarande är bästa vänner trots separation), farmor och farfar. Oftast kommer både bror och syster också, men nu kommer bara syster. Min fars bästa vän, farmor och farfars vän och en vän till mig kommer också, så det blir myspys! Farsan lär väl få utlopp för sina små lek-utbrott som vanligt när vi gör midsommarstång.. Farsan förra året, liggandes på midsommarstångs-korset: -Andréa! Kolla på mig då! Morsan! MORSAN! Jag är Jesus of Suburbia!! Pappa! Kolla då! Inte undra på att jag är som jag är kanske?=)
Och lilla farmor! Haha. Jag måste säga det, farmor och farfar äger världen. Finns inte några bättre farföräldrar. Jag ska supa farmor under bordet i år igen har jag tänkt mig... ;) Skämt å sido, för 2 midsomrar sen drack hon en liten aning för mycket vin... Och rätt som det är försvinner hon. Jag går ut på tomten, ill-skriker och säger åt dom andra att ringa efter ambulans. För där ligger farmor raklång på gräsmattan. Självklar reaktion, right?! Då ser jag farmor vinka lite med handen: -Äsch, lägg av... Jag sover bara lite här. Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig!

Farmor & Armani. Och farfar i sin pose i min säng läsandes någon jäkla skvallerblaska han har fått tag på någonstans! Inte är det min =)
 


Men som sagt, imorgon blir det att åka till Systemet och köpa lite supplies! ;) Det är så fruktansvärt sällan jag dricker, så när jag väl gör det, slår jag på litet eller stort.. Whatever. Midori är ett måste! Jag säger bara: Melonball!







Lite nya bilder på Armani-banani kanske är på sin plats för den som är intresserad! Han som var så sjuk för några veckor sen.. Tror inte jag har skrivit om det?
Det började iallafall på natten med att han hade sån enorm frossa så hela sängen skakade fast han låg tätt mot mig under täcket. Sen på morgonen ville han inte gå upp från sängen, men han brukar vara seg på morgonen, så jag lät honom vara och gick ut. Efter ett tag följde han med och sprang lite på tomten. Sen gick han in och la sig i soffan. INTE likt honom! När han väl är uppe så tillbringar han 90% av sin tid ute på tomten. Och det som var ännu mer bisarrt var när min mormor kom och hälsade på, han gick fram och hälsade lite lugnt. Sen gick han och la sig igen. ABSOLUT INTE likt honom. Han far runt som en jojo och ska visa alla leksaker han har och hej och hå vilket liv det blir när någon kommer. Så jag började ana att han hade ont eller nåt sånt. Sen piggade han på sig lite och vi åkte iväg en liten tur och shoppade lite. Han var ganska pigg, men när vi kom hem gick han och la sig direkt igen. Och han hade världens diarré! Det värsta jag sett en hund ha! Så jag trodde att han hade fått i sig något och såg bara till att han drack hela tiden. Men sen på kvällen, när klockan närmade sig åtta fick jag knappt någon kontakt med honom. Jag ringde min brors flickvän som är djursjukvårdare, och hon sa åt mig att ta tempen och gå en liten sväng med honom för att se hur han betedde sig. Han hade 39.9 i feber. Sen gick jag en mega-kort sväng med honom, och när jag kom hem föll han ihop på golvet mitt framför mig i hallen och rörde inte en fena och blicken var helt tom. Jag blev hyper och ringde direkt till det enda djursjukhuset i Linköping som har jour och dom sa åt oss direkt att komma.. Vi hade redan satt oss i bilen kan jag säga. Och när jag kom in med honom såg dom direkt att han var extreeeemt dålig.. Så dom la in honom på dropp. Och där fick han vara i TRE dagar! Hur orolig blir man inte?! Det lustiga är att dom vet inte vad det var som var fel! Han var bara så fruktansvärt uttorkad. Antagligen var det en väldigt kraftig infektion, och att han blev så dålig är att han faktiskt inte har ett uns fett på kroppen att tala om. Det var som vetrinären sa, hade det vart en (förlåt alla golden-älskare....) överviktig gammal golden hade den kanske inte ens behövt komma till sjukhuset. Men en Whippet har verkligen NOLL att ta av. Och så han såg ut när jag fick hem honom... Revbenen och höftbenen stack ut, och alla muskler var förtvinade.. Men tack och lov att det gick bra! Hade jag inte åkt in med honom, hade han inte klarat sig. Men det blev inte direkt en billig liten blixt-visit.. 12500:- hade det gått på, jag fick dock bara betala något på 3000 tack vare försäkringen. Självklart är han försäkrad. Jag har noll respekt för människor som inte försäkrar sina djur. Hur fan kan man göra så? Tänker på den där reklamen som går på tv:n, är det Agria? Tv:n är försäkrad, tavlan är försäkrad, mobilen är försäkrad.. Men hunden, eller katten? Oj, det har man inte tänkt på. Förjävligt är ordet... Och faktiskt sorgligt.

Nu bilder!!

Han fick en fotboll igår... Den höll i kanske.. ..2 sekunder?=)
       

Snuttungen!!

Nu blir det duschen, sen blir det Tillbaka Till Framtiden-natt! =) Är inne i en period då jag inte sover något.. Då får man hitta på andra saker, som att titta på dom tre extremt underhållande filmerna! DOM ÄGER!

"-Wait a minute, Doc. Ah... Are you telling me that you built a time machine...
out of a DeLorean?!"
"-The way I see it, if you're gonna build a time machine into a car, why not do it with some style?"

"-Wait a minute, Doc, are you trying to tell me that my mother has got the hots for me?"
"-Precisely. "
"-Whoa, this is heavy."
"-There's that word again; 'heavy'. Why are things so heavy in the future? Is there a problem with the earth's gravitational pull?"

Klockrent! :)




RSS 2.0